Kerala PSC Social Welfare Schemes Expected Questions - 02

PSC Social Welfare Schemes Expected Questions | Kerala PSC Social Welfare Schemes Expected Questions | Expected Questions from Social Welfare Schemes | Expected Questions from Social Welfare Schemes and Measures | PSC Social Welfare Schemes and Measures | Kerala PSC Social Welfare Schemes and Measures | Expected Questions from Social Welfare Schemes and Measures | Social Welfare Schemes and Measures Note | Social Welfare Schemes Questions | Social Welfare Schemes and Measures Study Note | Social Welfare Schemes and Measures Notes Free Download | PSC Social Welfare Schemes and Measures Exam Questions |
11. à´¦േà´¶ീà´¯ à´¤ൊà´´ിà´²ുറപ്à´ª് പദ്à´§à´¤ി à´…à´¨ുസരിà´š്à´š് വനിതകളുà´Ÿെ à´¸ംവരണം?
Answer :- 3 ൽ 1  or 33

12. à´•േരളത്à´¤ിà´²െ നഗര à´ª്à´°à´¦േà´¶à´™്ങളിൽ à´¤ൊà´´ിà´²ുറപ്à´ª് പദ്à´§à´¤ി à´…à´±ിയപ്à´ªെà´Ÿുà´¨്നത്?
Answer :- à´…à´¯്യൻങ്à´•ാà´³ി നഗര à´¤ൊà´´ിà´²ുറപ്à´ª് പദ്à´§à´¤ി.

13. Where was the VAMBAY formally launched on 2nd December 2001?
Answer :- Hyderabad

14. On April 1st 1999 IRDP was merged on what scheme?
Answer :- Swarnna Jayanti Gram Swarosgar Yojana

15. Indira awas yogana launched on....
Answer :- May 1985

16.Sanad Adarsh Yochana launched in which year?
Answer :- October 2014

17. Which scheme was launched on 1st April 1989 by merging NREP and RLEGP?
Answer :- Jawahar Rizgar Yochana

18. à´…à´¯ിà´¤്à´¤ à´¨ിർമ്à´®ാർജ്ജനത്à´¤െà´•്à´•ുà´±ിà´š്à´š് à´ª്à´°à´¤ിà´ªാà´¤ിà´•്à´•ുà´¨്à´¨ ഭരണഘടനാ വകുà´ª്à´ª്??
Answer :- Article 17

19.Who is the brand Ambassador of Bet Bachao and Beti padavo in Hariyana ?
Answer :- Sakshi Malik

20. Full form of ICDS?
Answer :-  Integrated child development programme
MORE SOCIAL WELFARE SCHEME QUESTIONS
Previous Post Next Post