Kerala PSC Social Welfare Schemes Expected Questions - 01

PSC Social Welfare Schemes Expected Questions | Kerala PSC Social Welfare Schemes Expected Questions | Expected Questions from Social Welfare Schemes | Expected Questions from Social Welfare Schemes and Measures | PSC Social Welfare Schemes and Measures | Kerala PSC Social Welfare Schemes and Measures | Expected Questions from Social Welfare Schemes and Measures | Social Welfare Schemes and Measures Note | Social Welfare Schemes Questions | Social Welfare Schemes and Measures Study Note | Social Welfare Schemes and Measures Notes Free Download | PSC Social Welfare Schemes and Measures Exam Questions |


1. MUDRA à´¯ുà´Ÿെ à´ªൂർണരൂà´ªം ?
Answer :- Micro Units Development & Refinance Agency.

2.  Pradhan Mantri MUDRA Yojana was launched on.....
Answer :- 8 April 2015

3à´ª്à´°à´§ാനമന്à´¤്à´°ി à´®ുà´¦്à´° à´¯ോജനയുà´Ÿെ à´®ുà´¦്à´°ാà´µാà´•്à´¯ം ?
Answer :- à´¸ാà´®്പത്à´¤ിà´• à´µികസനം ലഘു à´¸ംà´°ംà´­à´™്ങളിà´²ൂà´Ÿെ.

4. NITI Ayog te full form
Answer :- National institution for transforming india
5. CEO of Niti ayog
Answer :-  Amithabh kanth

6. NITI Ayog nilavil vannath?
Answer :- 2015 January 1

7. What type of insurance scheme is the PMSBY?
Answer :- Accident insurance scheme

8.à´¦േà´¶ീà´¯ à´¤ൊà´´ിà´²ുറപ്à´ª് പദ്à´§à´¤ി à´ª്à´°à´•ാà´°ം à´’à´°ാൾക്à´•് à´’à´°ു വർഷം à´…à´¨ുവദിà´•്à´•ുà´¨്à´¨ à´¤ൊà´´ിൽ à´¦ിനങ്ങൾ?
Answer :- 100
9. à´¤ൊà´´ിà´²ുറപ്à´ª് പദ്à´§à´¤ിà´¯ുà´Ÿെ à´ªിà´¤ാà´µ്?
Answer :- à´œീൻ à´¡്à´°െà´¸െ

10. ഇന്à´¤്യയിà´²െ à´Žà´²്à´²ാ à´œിà´²്ലകളിà´²ും à´¤ൊà´´ിà´²ുറപ്à´ª് പദ്à´§à´¤ി à´ªà´¦്à´§à´¤ി à´¨ിലവിൽ വന്നത്?
Answer :- 2006 à´«െà´¬്à´°ുവരി 2
MORE SOCIAL WELFARE SCHEME QUESTIONS
1. PREVIOUS QUESTIONS
2. SOCIAL WELFARE SCHEME NOTE

Previous Post Next Post